و دیگر فایلهای مشابه را بلاک کنید، ممکن است سایت شما به صورت مناسب بارگذاری نشود و این مسئله نیز میتواند باعث ایجاد خطا شده و در ایندکس شدن دیگر صفحات سایت شما تأثیر منفی بگذارد. برای جلوگیری از ایندکس شدن کافیست یک فایل متنی درست کنید و از دستور زیر استفاده کنید. آخر سر هم حتما فایل robots.txt خودتون رو توی robots.txt tester گوگل تست کنید تا از محدود شدنشون مطمئن بشید. قوانین فهرست شده در فایل robots.txt فقط برای میزبان، پروتکل و شماره پورتی که فایل robots.txt در آن میزبانی می شود اعمال می شود.
البته باید این را در نظر داشت که برخی از قالب ها با تکتولوژی های مختلفی محتوا را نشان می دهند که اگر این ها مسدود شوند، روبات های گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری نمی تواند آن را کرال کند. اگر اجازه بررسی صفحهای را با دستورات فایل ربات نداده باشیم باز هم امکان دارد گوگل آن را ایندکس کند و در نتایج جستجو ظاهر شود. ربات گوگل یا باید به صورت مستقیم صفحه را دریافت و بررسی کند (معمولاً به کم نقشه سایت) یا باید از لینکهای دیگری که از صفحهها و سایتهای دیگر به آن صفحه دادهاند آن را پیدا و بررسی کند. رباتهای موتور جستجوی گوگل مهمترین رباتهایی هستند که در اینترنت میچرخند.
در حال حاضر بهترین راه برای حذف صفحهای از نتایج جستجو، اضافه کردن دستور noindex در قسمت head صفحهها است. اگر از وردپرس استفاده میکنید افزونههایی برای این کار وجود دارد و در غیر اینصورت باید از طراحی وبسایت خود بخواهید که امکاناتی برای افزودن این کدها یا دستورات در قسمت هد هر صفحه فراهم کند. استفاده از فایل Robots.txt تاثیر بسزایی بر عملکرد بهینه سایت و سئو آن دارد و به همین دلیل است که تمامی وب سایتها باید دارای فایل ربات ساز باشند. جمع آوری این اطلاعات به طور روزانه، سرعت وب سایت و عملکرد بهینه آن را تحت تاثیر قرار داده و همین موضوع نیز به طور مستقیم بر سئو سایت و رتبه آن در صفحه نتایج جستجو تاثیر خواهد داشت. نحوه ایجاد فایل Robots.txt داشتن فایل Robots.txt برای هر سایت لازم است.
این پروتکل دربرگیرنده گروهی از استانداردهای وب است که چگونگی ردیابی سایت توسط موتورهای جستجو و نحوه دسترسی ربات ها به محتوای سایت را تعیین و یا محدود می کند. با قرار دادن این کد در robots.txt شما درواقع به رباتهای موتورهای جستجویی همچون Yahoo و Bing اعلام میکنید که بعد از هر یک ایندکس، 10 ثانیه صبر کرده و مجدداً صفحه دیگری را ایندکس کنند. با درج این دستور در robots.txt موتور جستجوی Yandex هر 10 ثانیه یک بار به کل صفحات سایت دسترسی پیدا خواهد کرد. با تغییر عدد 10 به دیگر اعداد، میتوانید مدت زمان مربوطه را کم یا زیاد کنید. با درج دستوراتی خاص در این فایل، شما میتوانید به رباتهای موتورهای جستجو بگوئید که کدام صفحات، کدام فایلها و کدام بخشهای سایت شما را دیده و آنها را ایندکس کنند و کدام صفحات را نادیده بگیرند. به عبارت دیگر، اولین چیزی که رباتهای موتورهای جستجو با آن برخورد میکنند، همین فایل Robots.txt است.
برای حذف کامل صفحات از نتایج گوگل به جای فایل robots.txt از تگ noindex استفاده کنید
محتواها را ایندکس کنند تا به کسانی که دنبال اطلاعات در دنیای وب هستند نشان دهند. برای افزودن این کدها یا باید مستقیم کدهای HTML صفحه را ویرایش کنید یا این که از راهای دیگری مثل افزونهها برای نوایندکس کردن استفاده کنید. اجازه دهید برای درک آسانتر فایل Robots.txt از یک مثال ساده شروع کنیم. لطفا در زمان پیاده سازی این بخش توجه داشته باشید که تنها یک کاراکتر اضافی می تواند تفاوت های زیادی را در این بخش به وجود بیاورد. در زمان استفاده همزمان از این دو دستورالعمل حتما دقت کنید که از wildcard ها استفاده نکنید چرا که استفاده از آنها باعث ایجاد مغایرت در دستورالعمل ها خواهد شد که در بخش بعدی به بررسی آن می پردازم. تمامی دستورالعمل هایی که بین user-agent اول و user-agent بعدی قرار می گیرند به عنوان دستورالعمل هایی برای user-agent اول شناخته می شوند.
سرور ابری
زمانی که میخواهید یک URL را مسدود یا اجازه ورود دهید، فایلهای Robots.txt کمی پیچیده میشوند چون با استفاده از تطبیق الگوها (Pattern-matching) میتوانند طیف وسیعی از URLها را پوشش دهند. هر زیر دامنه از دامنهی اصلی باید فایل Robots.txt اختصاصی و جداگانه داشته باشند. یعنی اگر وبلاگ شما زیر دامنه سایت شما است، باید برای سایت یک فایل Robots.txt و برای وبلاگ فایل جداگانه دیگری داشته باشید.
- فایل Robots.txt یک فایل متنی و ساده است که با ساخت آن میتوانید از ایندکس شدن برخی صفحات در وب سایت خود جلوگیری نمایید.
- فرض پیشفرض این است که یک User-agent میتواند هر صفحه یا دایرکتوری را که توسط قانون غیرمجاز مسدود نشده است بخزد.
- تعیین تأخیر خزیدن به منظور جلوگیری از بارگیری بیش از حد سرورهای سایت، زمانیکه رباتهای خزنده در یک زمان چندین URL را بارگیری میکنند.
- دستورالعمل Disallow در واقع مسیری را تعیین می کند که نباید به آن دسترسی داشت.
این مطلب ممکن است از لحاظ بعضی شرایطی، برخی از قوانین موتورهای جستجو را نقض کند و یا شامل محتوایی باشد که امکان معرفی آن به صورت عمومی وجود نداشته باشد. در این صورت میتوان با کمک فایل Robots.txt مجله خبری سئو دسترسی موتورهای جستجو به این صفحات یا فایلها را محدود کرد. علاوه بر دستورات فایل robots.txt که در سطح سرور انجام می شوند، دستوراتی وجود دارند که در سطح صفحات وب سایت انجام می شوند.
در فایل robots.txt دستورالعمل هایی تعیین می کنید که کدام بخش از دامنه توسط ربات ها خزیده شود یا نه. از نظر فنی می توانید فایل robots.txt خود را در هر دایرکتوری اصلی سایت خود قرار دهید. یکی از تکنیک هایی که در سئو مورد استفاده قرار می گیرد، URL Cloacking نام دارد که برای پنهان کردن آدرس صفحات از دید موتور های جستجو و کاربران کاربرد دارد. همانطور که گفته شد با استفاده از این فایل و دو دستور بالا، می توانید به ربات های گوگل بگویید که صفحه مورد نظر شما را ایندکس کنند و یا ایندکس نکنند. با توضیحاتی که تا به اینجا درباره فایل Robot.txt داده شد، احتمالا متوجه اهمیت آن شده اید؛ Robot.txt در واقع یک ابزار قدرتمند است که به شما این امکان را می دهد تا وبسایت خود را آن گونه که می خواهید، به گوگل نمایش دهید. فایل Robots.txt یک ابزار بسیار بحرانی برای سئو میباشد و اگر نتوانید به درستی آن را هندل کنید ممکن است در امنیت سایت شما تاثیر منفی داشته باشد.