Sitemap فرم مناسبی برای مدیریت و نگهداری URL است، بهویژه هنگامیکه دهها هزار URL را اداره میکنید، مانند یک فروشگاه تجارت الکترونیک آنلاین با هزاران محصول. نقشههای سایت HTML بهاندازه نقشههای سایت XML معمول نیستند، زیرا توسط کاربران معمولی اینترنت شناخته شده نیستند و نگهداری آنها برای وبسایتهایی با هزاران صفحه تقریباً غیرممکن است. بجای این کار می توانید URL صفحه ی نقشه ی سایتتان را در فایل robots.txt وارد نمایید. نقشه ی سایت رتبه بندی شما را به خودی خود بهبود نمی دهد اما کمک می کند تا موتورهای جستجو بهتر سایت شما را پیمایش کنند.
همچنین این خط به خزندههای موتورهای جستجو استاندارد به کار گرفته شده را اعلام میکند. بیشتر نقشههای سایت استاندارد 0.9 را به کار میگیرند که مورد قبول گوگل، یاهو و مایکروسافت است. این خط از کد به موتورهای جستجو اعلام میکند که با یک فایل XML سر و کار دارند.
- در این مقاله از آکادمی وبسیما تلاش میکنیم تا به درک عمیقی از مفهوم سایت مپ و تاثیر آن بر ایندکس سایت توسط گوگل برسیم.
- خب، اجازه بدهید قبل از اینکه مقاله را تمام کنم، به چندتا از سوالات رایجی که ممکن است در مورد نقشه سایت برای شما پیش آمده باشد، جواب بدهم.
- حجم فایل نقشه سایت باید کمتر از 10 مگابایت و تعداد آدرسها در نقشه سایت کمتر از 10 هزار صفحه باشد.
- از آنجا که گوگل توجه چندانی به برچسبهای ، و ندارد، توصیه میکنیم که آنها را در نقشه سایت خود قرار ندهید.
- نقشه سایت برای موتور جستجو یک فایل xml است که ساختار کلی سایت را نمایش داده و باعث پیدا شدن صفحات سایت شما به کمک ربات های گوگل می شود.
ممکن است محتوای تکراری زیادی در آن ۵۰۰۰ صفحه وجود داشته باشد. یا احتمال دارد تعداد صفحات سایت شما از کرال مجله خبری سئو باجتتان بیشتر باشد. اینجاست که نقشههای سایت مثل یک قهرمان وارد میشوند و سایت شما را نجات میدهند.
فواید داشتن نقشه سایت در سئو
مثلا من یک مطلب تازه ای در سایت قرار می دهم و سریع fetch می کنم . در نهایت باید از طریق گوگل وبمستر sitemapها رو به گوگل شناسایی کنی. این مقاله به کوشش رامین محمودی، صفیه منتظری، حسین بابائی، مینا شهانی و دیگر اعضای تیم نوین تولید شده است. تکتک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت وب فارسی داشته باشیم. اگر هیچ فایلی از قبل در این قسمت وجود ندارد، آدرس فایل خود را بگذارید و دکمه Submit را بزنید.
مزیت اصلی استفاده از Yoast برای ایجاد نقشه سایت XML این است که به طور خودکار به روز می شود (نقشه سایت پویا). با این کار، در اینجا نحوه تنظیم نقشه سایت و بهینه سازی آن برای سئو آمده است. سایت مپ به موتور جستجو اطلاع می دهد که محتوای سایت شما چیست و در چه زمینه ای است. پس بهتر است ابتدا سایتتان را به سرچ کنسول متصل کنید و پس از فعال سازی آن، از قسمت INDEX گزینه Sitemap را انتخاب کنید (در قسمت سمت چپ صفحه می توانید این گزینه ها را پیدا کنید). در مرحله بعدی، توضیحات بیشتری به شما نشان داده می شود که از طریق این قسمت می توانید صفحات را به صورت دستی هم به نقشه سایت خودتان اضافه کنید.
و دیگر نیازی نیست که خزنده به خود زحمت بدهد که این برای رتبه گرفتن یک سایت هم میتواند بسیار مفید باشد. نقشه سایت یک راه آسان برای مدیران وب است که میتوانند موتورهای جستجو را در مورد صفحات موجود در سایتهای خود که برای خزیدن در دسترس هستند، آگاه کنند. داشتن چند نقشه ی سایت یک حس سلسله مراتبی به موتورهای جستجو از سایت خواهد داد و به این ترتیب بهترین محتواهای سایتتان به راحتی در موتور جستجو در دسترس قرار خواهد گرفت.
ابزار های آنلاین بسیاری وجود دارند که شما می توانید با استفاده از آنها تنها با یک کلیک یا یک درگ اند دراپ ساده نقشه ی سایتتان را تولید نمایید. پس از آن شما می توانید نقشه سایتتان را در هر کدام از صفحات از طریق یک shortcode به نمایش بگذارید. یکی از ویژگی های بسیار مناسب پلاگین Yoast SEO توانایی اضافه کردن مدیا به نقشه سایت می باشد. WordPress SEO به شما یک دکمه ی XML Sitemap نشان خواهد داد که شما می توانید برای نمایش نقشه ی سایت sitemap_index.xml بر روی آن کلیک کنید. هنگامی که این بخش را فعال کنید، WordPress SEO به شما تعدادی انتخاب خواهد داد که شما می توانید با استفاده از آن می توانید نقشه ی سایتتان را پیکر بندی نمایید. راه های بسیاری برای تولید نقشه سایت XML در وردپرس وجود دارد.
نحوه معرفی نقشه سایت (site map) به گوگل وب مستر تولز یا سرچ کنسول :
برای این کار؛ پس از معرفی سایت به گوگل، از طریق پنل سرچ کنسول و از قسمت Sitemaps آدرس نقشه سایت خود را وارد کرده و بر روی دکمه Submit کلیک میکنیم. نقشه سایت یا سایت مپ یک فایل با پسوند XML است که تمام محتواهای مهم روی یک سایت را فهرست میکند و نحوه ارتباط صفحات مختلف را نمایش میدهد. هر صفحه یا فایلی که میخواهید در گوگل نمایش داده شود باید در این نقشه سایت قرار داده شود. به عنوان صاحب یک سایت، مطلوب شما این است که گوگل همه صفحات شما را ببیند و فهرست کند. اما گاهی برخی صفحات هیچگونه لینک داخلی ندارند و این مساله منجر به دشوار شدن پیدا کردن صفحات برای ربات خزنده گوگل میشود. نقشه سایت به پیدا کردن صفحات مختلف سایت شما توسط ربات گوگل کمک میکند.