معمولا بیشتر وب سایت های موجود یک نقشه از این دسته دارند. علت این است که بیشتر پلتفرم ها یک نقشه سایت پیش فرض دارند که به صورت خودکار ایجاد شده است. آن ها با فرمت XML تحویل داده می شوند و معمولا در مسیر نسبی /sitemap.xml یافت می شوند. استفاده از نقشه سایت برای وبسایتهای بزرگ بسیار مهم و ضروری است؛ مخصوصا اگر سایت شما در زمینه تجارت الکترونیک باشد. سایتمپ به گوگل کمک میکند تا راحتتر صفحات شما را کرال کرده و آنها را سریعتر ایندکس کند. لزومی ندارد که حتما از نقشه سایت HTML استفاده کنید؛ زیرا گوگل و سایر موتورهای جستجو در حال حاضر به سایتمپ XML اعتماد میکنند.
HTML Sitemaps
هر جا که نیاز باشد از متاتگ ربات در Robot.txt استفاده کنید. کلیه حقوق این وبسایت متعلق به وبسایت رادزاد بوده و هرگونه کپی برداری از مطالب آن، بدون ذکر منبع ممنوع می باشد. مراقب آدرس هایی که صفحاتش تاریخ “اخیرا اصلاح شده” یا “last modified” دارند، باشید . اما من میخواهم هر صفحه «مستثنی» را بررسی کنم تا ببینم چه خبر است. کپی و نقل مطالب این سایت، تنها با ذکر منبع مجاز می باشد.
در مورد وب سایت های چند زبانه چطور؟
این داده ها به چگونگی ساماندهی صفحات و ارتباط آنها با یکدیگر ، آخرین بار به روزرسانی آنها و غیره می پردازد. نقشه سایت برای اطمینان از اینکه Googlebot تمام محتوایی را که باید ارائه دهید مشاهده می کند ، و درک نحوه سازماندهی آن ضروری است. حتما لیست صفحاتی که باید در گوگل ثبت شوند را در نقشه سایت خود قرار دهید. فرض کنید در وبسایت خود پست تایپهای مختلفی دارید؛ مانند نوشتهها، برگهها، محصولات و نمونه کارها.
- سایت مپ HTML نمایشی تصویری از ساختار سایت یک وبسایت است؛ مانند یک سایت مپ XML، همه مهمترین صفحات یک وبسایت را لیست میکند اما به روشی دوستانهتر برای انسان است.
- برای آنالیز بهتر این بخش نیز می توانیم آدرس های آن را در نقشه های سایت کوچکتر گروه بندی کنیم.
- موتورهای جستجو در پیدا کردن نقشه سایت بسیار هوشمند هستند.
- برای این کار، یک ویرایشگر متن مانند Windows Notepad یا Nano (Linux، MacOS) را باز کنید و دستوری که در بخش Sitemap Formats توضیح داده شد را دنبال کنید.
هر چقدر نقشه سایت شما کوچکتر باشد، ایندکس آن راحت تر و سریعتر خواهد بود؛ اما این دلیل نمی شود که محتوای سایت خود را برای کوتاه شدن نقشه سایت در آن قرار ندهید. تمامی صفحاتی که میخواهید به گوگل نشان ندهید را باید در یک فایل مشخص به گوگل اطلاع دهید. وقتی صحبت از بودجه کرول میباشد اگر لینکهایی داشته باشید که قرار نیست ایندکس شوند و دارای تگ noindex هستند هیچ نیازی ندارید که آنها را در داخل نقشه سایت قرار دهید. این یکی از مشکلات وبسایتهای فروشگاهی بزرگ است که صدها و هزارها صفحه مختلف برای محصولات گوناگون دارند و نمیدانند چگونه این مشکل بزرگ را حل کنند. یکی از راهحلها میتواند جداسازی قسمتهای مختلف سایت و ایجاد نقشه سایت XML جداگانه برای هر قسمت باشد. حالا که از اهمیت سایت مپ ها و نحوه تاثیر آنها بر سئو آگاه شدیم.
اما چطور؟ بهترین سایتساز دنیا را ساختهایم که بیش از ۲۵۰۰ وبسایت از آن استفاده میکنند. ما در تیم تولید محتوای میهن وردپرس در تلاش هستیم تا بهترین مقالات آموزشی در زمینه وردپرس و کسبوکارهای مجله خبری سئو اینترنتی را تهیه کنیم. علت مواجه شدن با این خطا این است که گوگل صفحات نامعتبر را در سایت مپ تشخیص داده است. برای رفع این مشکل بایستی نقشه سایت را به دایرکتوری ریشه سایت منتقل نمایید.
هر فایل XML تا 50 مگابایت و URL محدودیت دارد اما گوگل این محدوده با به 10 مگابایت کاهش داده تا اطمینان حاصل کند که فایل مورد نظر شما بیشتر از 50 هزار URL و 10 مگابایت حجم نداشته باشد. اگر سایت حجیمی دارید، بهتر است که نقشه سایت خود را به دسته های کوچکتر تقسیم کرده و از یک فایل ایندکس sitemap برای مدیریت آن ها استفاده کنید. اگر یک فرمت صحیح برای فایل ایندکس خود ایجاد کنید، موتورهای جستجو متوجه می شوند که چگونه باید سایت را کراول کنند.
با استفاده از بخش گزارش این فایل در سرچ کنسول، سایت مپ را برای گوگل ارسال کنید. برای نقشههای سایت با بیش از 100 URL، با استفاده از افزونههای وردپرس یا استفاده از سایتهای رایگان فعال در این زمینه، به طور خودکار یک فایل نقشه ایجاد کنید. اگر وبلاگی با فید RSS یا Atom دارید، میتوانید URL فید را به عنوان نقشه سایت ارسال کنید. اکثر نرمافزارهای وبلاگ قادر به ایجاد فید برای شما هستند، اما بدانید که این فید، فقط اطلاعات مربوط به URLهای اخیر را ارائه میدهد. سایت شما دارای آرشیو بزرگی از صفحات محتوایی است که جدا شده یا به خوبی به یکدیگر لینک نشدهاند.
در ادامه نحوه ایجاد این فایل از طریق برخی از روشهای ذکر شده را به شما آموزش میدهیم. اگر سایت شما بزرگ بوده و شامل صفحات زیادی باشد، به احتمال زیاد خزندههای گوگل ممکن است خزیدن برخی از صفحات جدید یا اخیراً به روز شده شما را نادیده بگیرند. رسالت سایت ساز یوتاب ، ارائه خدمات عالی با پشتیبانی 24 ساعته به کاربران گرامی و همراهی و همیاری آنها برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی و قدم نهادن در این دنیای بی انتها است. سپس عملکرد نقشه سایت را «فعال» کنید و به افزونه اجازه دهید جادوی خود را انجام دهد.
یا شاید شما یک سایت تجارت الکترونیک با 5 میلیون صفحه راه اندازی می کنید. مگر اینکه شما پیوند داخلی را به طور کامل پیوند دهید و تعداد زیادی لینک خارجی داشته باشید، گوگل برای یافتن همه آن صفحات کار سختی خواهد داشت. سایت ها بر اساس ساختار ( پویا و ایستا ) می توانند سایت مپ داشته باشند. نحوه ساخت نقشه سایت در سایت هایی که ساختار پویا دارند به مراتب آسان تر است.