طبق مثال بالا، مسیر ورودی به پنل مدیریتی وردپرس برای دسترسی رباتها محدود شده است اما صفحه Contact یا همان صفحه ارتباط با ما قابل دسترس است. به همین طریق میتوان خیلی راحت و سریع این نوع دسترسیها را مدیریت کرد. چراکه URL Cloacking یکی از تکنیکهای سئوی کلاه سیاه است و در صورتی که به درستی آن را پیادهسازی نکنید، متهم به نقض قوانین موتورهای جستجو شده و شامل جریمههای گوگل خواهید شد. اهمیت و بهینهسازی این فایل میتواند نقش بسیار مفیدی در پیشرفت سایت اینترنتی شما داشته باشد و درست برعکس، بیتوجهی و بیدقتی در کار با آن، ممکن است به راحتی رتبه سایت شما را چندین برابر بدتر کند. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با ماهیت فایلهای Robots.txt آشنا کرده و اهمیت بسیار زیاد آنها برای کسب موفقیت بهتر در فرآیندهای سئو به شما بازگو کنیم.
آموزش طراحی سایت
بررسی و ویرایش فایل ربات TXT سایت یک فاکتور رتبه بندی نیست و تنها کنترلکننده نحوه رفتار رباتهای خزنده است. به خاطر داشته باشید هر سایت نیازمند فایل robots.txt خاص خودش است. Robots.txt هر سایت مختص همان سایت است و ممکن است برای سایت شما عملکرد مناسبی نداشته باشد و فرایند ایندکس شدن صفحات مجله خبری سئو سایت را دچار اختلال کند. این صفحه هیچ ارزشی برای ایندکس ندارد و گاهی ممکن است باعث محتوای تکراری هم شود. همانطور که در بالا گفته شد میشود صفحه نتایج جستوجو داخلی سایت را از ایندکس شدن و نمایش در صفحه نتایج جستوجو موتورهای جستوجو مانند گوگل را به وسیله فایل Robots.txt مسدود کرد.
- فقط کافی است در انتهای آدرس یک سایت کلمه Robots.txt را قرار دهید تا این فایل را برای شما نشان دهد.
- بنابراین زمانی که حجم فایل های شما بیشتر از این مقدار باشد توسط موتور جستجوی گوگل نادیده گرفته می شود.
- دستور دیر خزیدن یا crawl-delay، مقداریست که توسط برخی از رباتهای خزنده وب پشتیبانی میشود.
- یکی از مشکلاتی که برای سایتها پیش میآید و عملاً جز ماموریتهای یک متخصص سئو میباشد، این است که نهایت استفاده از بودجه خزش را بکند، از این رو با مسدود کردن برخی از پیشفرضهای صفحات سایت میتواند این امر را محقق کند.
- با مشخص کردن یک یا چند فیلتر مختلف، مقالههای جذاب و مناسب خودتان را پیدا کنید.
گاهی اوقات به جای فهرست کردن همه فایلها به صورت جداگانه، مسدود کردن چندین صفحه به طور همزمان کارآمدتر است. اگر همه آنها در یک بخش از وب سایت باشند، یک فایل robots.txt میتواند دایرکتوری حاوی آنها را مسدود کند. یک فایلی هست به نام robots.txt، می گذاری اش در روت هاستت و این جوری به آنها دستور می دهی.
برخی از موارد استفاده رایج از فایل Robots.txt
این دستورات از طریق متا تگهای رباتها و تگهای X-Robots اجرا می شوند. بهطورکلی توصیه میشود که همیشه دستور فرعی ‘Sitemap’ را در کنار URL نقشه سایت در فایل robots.txt قرار دهید. اما در برخی موارد مشاهدهشده است که این کار باعث بروز خطاهایی میشود.
در این فایل اول با user agent مشخص می کنی که با کدام ربات داری صحبت می کنی و می خواهی به کی دستور بدهی. بعد با allow , disallow می گویی که به چی دسترسی داشته باشی و به چی دسترسی نداشته باشی. اما گاهی در همین فرایند جستجو و کاوش کردن مطالب مشکلات و معضلاتی پیش می آید که لازمه آن داشتن اطلاعات پایه ای و اساسی از سئوی سایت است. (کاوش شدن شاید عبارت بهتری باشد) مطالب سایت توسط ربات های گوگل اثرگذار است، یک فایل متنی است موسوم به فایل Robots.txt.
بررسی فنی فایل Robots.txt و اصطلاحات رایج آن
گوگل از این دستور پشتیبانی نمیکند و شما میتوانید فرکانس خزش را در گوگل سرچ کنسول تنظیم کنید. User-agent رباتهای خزنده به ادمینهای سایت کمک میکنند تا انواع رباتهای خزنده در حال بررسی سایت را بشناسند. در فایل robots.txt شما قادر خواهید بود تا برای رباتهای مختلف، دستورالعملهای مختلفی صادر کنید. برای خزیدن در میان سایت ها، ربات های موتورهای جستجو لینک ها را از یک سایت به سایت دیگر دنبال می کنند و در نهایت میلیاردها لینک و وبسایت توسط ربات ها پردازش و بررسی می شود.
شاید برخی از صاحبان سایت و وبمستران علاقه نداشته باشند برخی از صفحات و فایل های موجود در سایت خود را نمایش دهند. به همین دلیل با اعمال دستوراتی در فایل ربات سایت می توان از این امر جلوگیری کرد. و شایان به ذکر می باشد که در صورت استفاده نادرست از این فایل موجب ایندکس شدن اشتباه صفحات می شود. برای همین خاطر در صورتی که شما سئو کمپین جدیدی را شروع می کنید فایل Robots.txt را ابزار های نوشتاری موجود در ربات های گوگل بررسی کنید. همانطور که در بهطور کامل توضیح دادیم برای مدیریت رباتهای موتورهای جستجو از دو دستور اصلی که شامل User-agent و Disallow است استفاده میشود.