ساخت نقشه سایت وقتی شما ابزارهای مناسب این کار را داشته باشید، کاری ساده است. از جمله این ابزارها می توان به نرم افزارهایی که نقشه سایت در آن ها ساخته شده و افزونه Google XML Sitemaps در سایت وردپرسی اشاره کرد. در حقیقت، وب سایت های وردپرسی که قبلاً از Yoast SEO استفاده می کردند، می توانند نقشه های سایت XML را مستقیماً در این افزونه فعال کنند. یکی دیگر از روش های ایجاد سایت مپ برای سایت های وردپرسی، استفاده از افزونه Yoast است. برای فعالسازی این افزونه سئو می توانید از قسمت مخزن وردپرس، yoast را جستجو کرده و آن را نصب کنید.
چگونه نقشه سایتمان را به گوگل معرفی کنیم؟
پس از آن شما باید آدرس سایت مپ خودتان را در کادری که مشخص کرده ایم، وارد کنید و گزینه SUBMIT را انتخاب کنید. بخشی به نام basic options وجود دارد که شما می توانید تیک موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ را فعال کنید و به این روش بروز رسانی سایت خودتان را اطلاع دهید. نقشه سایت مثل یک راهنمای همیشه حاضر، دقیقترین و آخرین اطلاعات از وضعیت صفحات ارزشمند را در اختیار رباتها قرار میدهد تا راحتتر در سایت گردش کنند. سایتهای خبری علاوه بر نقشه سایت به یک نقشه سایت خبری شامل 1000 آدرس از آخرین اخبار منتشرشده نیاز دارند.
- اشاره کردیم که ایندکس صفحات برای گوگل هزینه و زمان زیادی دارد.
- در واقع همه فرمتها یک نقشه سایت را به 50 مگابایت (غیر فشرده) و URL محدود میکنند.
- فایلی ساختاریافته به صورت تصویری یا متنی است و درواقع لیستی از صفحات وب سایت شما می باشد.
- همانطور که مشاهده کردید آسان ترین روش برای ساخت یک نقشه سایت XML در وردپرس استفاده از افزونه Yoast SEO میباشد.
- اگر هنوز در یافتن نقشه سایت توفیقی نداشته اید، وقت آن است که جستجوی پیشرفته استفاده کنید تا ببینید آیا می توانید آن را پیدا کنید یا خیر.
- اگر نقشه سایت شما بزرگتر از 50 مگابایت باشد یا بیش از URL داشته باشد، گوگل آن را نمی پذیرد.
Sitemap فایلی است که تمام صفحات یک وبسایت و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر را لیست میکند. سایت مپ میتواند فهرستی از صفحات، رسانهها یا پروندهها در یک وبسایت باشد. وبسایت شما ممکن است یک نقشه سایت برای صفحات شما، یک نقشه سایت برای پستهای وبلاگ شما، یک سایت مپ برای تصاویر شما و غیره داشته باشد. نقشه سایت یافتن سریع همه صفحات وبسایت در یک مکان واحد را آسان میکند و بهطورمعمول در قالب XML یا HTML ذخیره میشود. از دیدگاه مدیریتی وبسایت، نقشه سایت به یک صفحه HTML گفته می شود که در آن صفحات مهم سایت به صورت سلسله مراتبی با ترتیبی مشخص در اختیار کاربر قرار داده می شود. این ها رایج ترین مواردی هستند که در طراحی نقشه سایت به کار برده می شوند.
موتورهای جستجو مانند گوگل، یاهو و بینگ، از سایتمپ برای پیدا کردن صفحات مختلف در وبسایتتان استفاده میکنند. اگر هنوز در یافتن نقشه سایت توفیقی نداشته اید، وقت آن است که جستجوی پیشرفته استفاده کنید تا ببینید آیا می توانید آن را پیدا کنید یا خیر. برخی صفحات شما ایندکس شده اند اما در سایت مپ ثبت نشده اند.
بخشهای مختلف یک سایت مپ XML
همانطور که توضیح دادیم ساخت نقشه سایت و ثبت آن در گوگل امری ساده و آسان است. مخصوصا اگر سایت شما وردپرسی باشد و از افزونه سئو مناسب نظیر یوست سئو برای ایجاد آن استفاده کنید. علیرغم اهمیت نقشه سایت در سئو بایستی به خاطر داشته باشید که نقشه سایت یک فاکتور رتبه مجله خبری سئو بندی نیست و ارتباطی به رتبه سایت در گوگلا ندارد. در واقع سایت مپ تنها به بررسی سریعتر و راحتتر محتوای سایت شما توسط گوگل کمک میکند. به عنوان مثال، یکی از بهترین کارهایی که می توانید برای افزایش ترافیک ارگانیک سایت خود انجام دهید ایجاد نقشه سایت است.