سایت مپ یا نقشه سایت چیست؟ چگونه sitemap بسازیم؟-سئو سمروش

ولی برای شروع اگر تا همین‌جا را به خوبی یاد بگیریم کفایت می‌کند. در این مقاله با مفهوم نقشه سایت و تاثیر آن بر سرعت ایندکس و مدیریت بودجه خزش آشنا شده و در ادامه روش ساخت و معرفی به گوگل را می‌آموزیم. مدیریت نقشه سایت هنر مدیریت هزینه و زمان برای خودمان و گوگل است. سایت مپ یک فایل xml هست که به ربات های موتور جستجو کمک میکنه بهتر بتونند قسمت های مختلف سایت شما را شناسایی کنند.

کافیست که از یکی از ابزارهای آنلاین مانند xml-sitemaps.com استفاده نمایید. این تگ اختیاری با هدف اشاره به میزان اهمیت یو آر ال ها در مقیاس 0 تا 1 ایجاد شده است. اما هم آقای مولر و هم آقای Illyes اعلام کرده اند که موتورهای جستجو این تگ را نادیده می گیرند. در زمان های گذشته این تگ اختیاری به شما این امکان را میداد تا گوگل را با فرکانس زمانی تغییرات صفحه آگاه کنید. اما جان مولر بیان کرده که این تگ دیگر نقش مهمی در پردازش نقشه سایت نداشته و بهتر است که به آن اهمیتی ندهید.

هرچند اگر بخواهید صفت hreflang را پیاده سازی کنید ، باید یک نقشه سایت XML کامل ایجاد کنید، بنابراین استفاده از یک ابزار کار شما را بسیار راحت خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تنظیم دستی نقشه سایت ، به صفحات رسمی Google و Bing مراجعه کنید. این صفحه در نقشه سایت قرار گرفته است اما برای دسترسی به آن، به نام کاربری و رمز عبور نیاز است. این پیغام بیانگر این است که صفحه مورد نظر در نقشه سایت هست اما دسترسی به آن توسط فایل robots.txt محدود شده است. در مطلب “فایل Robots.txt چیست؟ ” بیشتر در این باره صحبت کرده ایم. بهترین فرمت برای فایل نقشه سایت، XML است؛ البته از فرمت های RSS یا TXT هم استفاده می کنند.

  • برای برطرف کردن این خطا می‌توانید URL را از نقشه سایت خود حذف کنید یا شرایط مجوز را برای این صفحه تغییر دهید.
  • مزیتی که افزونه yoast دارد، این است که به صورت پیش فرض نقشه های مختلفی را برای انواع محتواها ایجاد می کند.
  • به عنوان مثال شما می‌خواهید برگه‌ها، نوشته‌ها و محصولاتتان در گوگل نمایش داده شوند.
  • در مورد این راه حل با توسعه‌دهندگان یا مدیر سرور خود صحبت کنید.
  • این موضوع به خصوص برای سئو سایت های فروشگاهی که هزاران صفحه داشتند، مشکل بوجود آورده بود.
اگر سایت تان سیستم مدیریت محتوای اختصاصی دارد و به طور خودکار هم هیچ افزونه ای برای ساخت سایت مپ در آن تعبیه نشده، کمی کارتان ساخته شده و باید به سراغ راهکار بعدی بروید. سایت مپ خبر نوعی دیگر از نقشه سایت است که اغلب توسط سایت های خبری استفاده میگیرد. این سایت ها با استفاده از این نوع نقشه، سرعت ایندکس سایت خود را تا حد قابل ملاحظه ای افزایش میدهند. گوگل توصیه کرده که سایت ها برای محتوای خبری خود سایت مپ جداگانه ای را به ثبت رسانده تا سرعت ایندکس این بخش از سایت خود را افزایش دهند. این‌یک قسمت حیاتی از جذب اسپایدر برای خزیدن و فهرست بندی یک وب‌سایت است. پس زمان لازم برای تهیه یک sitemap عالی را سرمایه‌گذاری کنید.

ابزار‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند با استفاده از آن‌ها فایل نقشه را ایجاد کنید. به طور کلی بهترین راه این است که نرم‌افزار وب سایت شما آن را برای شما تولید کند. به عنوان مثال می‌توانید URL‌های سایت خود را از پایگاه داده (دیتابیس) خود استخراج کنید و سپس URL‌ها را به صفحه نمایش یا فایل واقعی روی سرور وب خود صادر کنید. در مورد این راه حل با توسعه‌دهندگان یا مدیر سرور خود صحبت کنید.

تنها دغدغه ما در این شرایط مدیریت صحیح بودجه خزش و افزایش سرعت ایندکس صفحات است. صفحه در نقشه سایت هست ولی به دلیلی نامشخص قابل ایندکس نیست. صفحه‌ای که در نقشه سایت ثبت شده وجود ندارد و با مراجعه به آن خطای 404 نمایش داده می‌شود. نام نقشه سایت هیچ اهمیتی ندارد و با هر نامی می‌توان این نقشه را معرفی ساخت. اما نقشه سایت بایستی با پسوند XML و بر روی سایت خودتان در دسترس باشد.

از نقشه سایت XML و RSS/Atom feeds در کنار هم استفاده کنید.

و یکی از این عملکردهای مهم این است که به شما امکان می دهد یک فایل نقشه سایت به روز برای وب سایت خود ایجاد کنید. نقشه سایت یا Sitemap، طرحی از وب‌سایت شماست که به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا تمام محتوای وب‌سایت شما را پیدا‌ کرده و آن را کرال و ایندکس کنند. همچنین به موتورهای جستجو می‌گویند که کدام صفحه در سایت شما از بقیه صفحه‌ها مهم‌تر است. اگر می خواهید موتورهای جستجو مانند گوگل از سایت مپ استفاده کنند، نقشه سایت باید از ساختار دقیقی پیروی کند.

در نهایت نقشه سایت شما باید از ادرس زیر قابل دسترسی باشد. البته گوگل اعلام کرده که عملا تگ را نادیده می‌گیرد، زیرا معمولا وبمسترها آن را به درستی آپدیت نمی‌کنند. در مورد تگ نیز گفته می‌شود مجله خبری سئو که امروزه دیگر نقش مهمی در سایت مپ ندارد. فایل XML اطلاعات را به نحوی نمایش می‌دهد که برای موتورهای جستجو ساده‌تر باشد. در ادامه جزییات این فایل ایکس ام ال را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

فعال کردن sitemap یا نقشه سایت در افزونه یواست وردپرس

اینکه دقیقاً کجا آن را پیدا کنید بستگی زیادی به CMS شما و نحوه ساختار آن دارد. اگر با جستجو نتوانستید آن را پیدا کنید، به تنظیمات مختلف و افزونه هایی که استفاده می کنید نگاهی بیندازید. از آنجایی که معمولاً برای بهبود سئو استفاده می شود، معمولاً آن را در میان سایر تنظیمات مرتبط با سئو پیدا خواهید کرد. پس از ورود به صفحه، باید URL نقشه سایت را وارد کرده و روی “submit” کلیک کنید. نقشه سایت شما ارسال می شود و اگر قالب درست باشد با وضعیت “success” به روز می شود. هیچ الزامی برای نام فایل یا پسوند فایل (xml.) وجود ندارد، بنابراین تا زمانی که در دسترس باشد و بتوان آن را به موتورهای جستجو ارسال کرد، آن را همانطور که می‌خواهید بنامید.

فایل XML یا نقشه سایت