استفاده از نقشه سایت تاثیر مستقیم بر رتبهبندی صفحات وب ندارد. به عبارت دیگر حتی اگر سایت شما فاقد نقشه باشد امکان ایندکس توسط گوگل و نمایش در بالاترین جایگاه نتایج جستجو را دارد. این فایل بر مدیریت بودجه خزش و سرعت ایندکس یا بهروزرسانی صفحات تاثیرگذار است و البته تا زمانی که صفحات ما ایندکس نشوند هیچ شانسی برای حضور در نتایج جستجو ندارند. امیدواریم اطلاعات ارائهشده برای شما کاربردی بوده و به موفقیت شما در سئو کمک کند.
اگر هنوز درباره ساختار سایت مپ ابهام دارید، این بخش از مقاله میتواند به سوالات شما پاسخ دهد. آدرس صفحه، اولویت، نرخبهروزرسانی و آخرین تغییر برای همه سایتها یکسان نیست و بر اساس اولویت کسب و کار تعیین میشود. برای درک بهتر چند استراتژی متفاوت برای مدیریت نقشه سایت را بررسی میکنیم.
در صورتی که افزونه XML-Sitemap نتواند به موتورهای جستجو اعلام کند که محتوای جدیدی اضافه شده است و آن را ایندکس کند، در این صورت به شما اطلاع داده می شود. نیازی نیست که نقشه سایت زیردامنه ها در پنل سرچ کنسول سایت اصلی معرفی شده یا بخشی از نقشه سایت اصلی باشند. شما میتوانید هر زیردامنه را به صورت مجزا در سرچ کنسول ثبت کرده و نقشه سایت خودش را به گوگل معرفی کنید. بررسی این مورد نیازمند دسترسی به سرچ کنسول است در غیراینصورت نمیتوان پاسخ دقیقی داد. تحلیل گزارشات و شناخت ابزارهای سرچ کنسول را به صورت کامل و دقیق در دوره آموزش گوگل سرچ کنسول ارائه کردهایم.
تصور کنید که قبلا نقشه سایت خود را با یک افزونه یا ابزار ساختهاید و حالا قصد دارید تغییرات اساسی در آن ایجاد کنید. اولین سوال این است که آیا این کار بر سئو سایت من تاثیر منفی دارد؟ قطعا خیر. نقشه سایت یک فاکتور برای رتبهبندی صفحات نیست، با تغییر محتوا یا آدرس این فایل شما دستورالعملهای جدیدی را به رباتهای گوگل میدهید و نحوه مدیریت بودجه خزش را تعیین میکنید. سایت مپ یا نقشه سایت، راهنمای رباتهای گوگل برای بررسی سایت ما است. به عبارت بهتر تمامی صفحاتی که در استراتژی سئو اهمیت دارند و بایستی توسط گوگل بررسی و ایندکس شوند، در سایت مپ قرار میگیرند. در نتیجه الزامی ندارد که همه صفحات در نقشه سایت وجود داشته باشند بلکه این فایل با هدف بهبود دسترسی گوگل به آدرس صفحات ارزشمند طراحی میشود.
بک لینک کمی باشد، ممکن است وب سایت شما اصلاً توسط موتورهای جستجو کشف نشود. اولاً که جدا کردن صفحات مخصوص موبایل با آدرس متفاوت یا ساب دامین مثل m.example.com کار درستی نیست و معمولاً این کار نمیکنند. به جای این روش میشه از صفحات ریسپانسیو یا طراحی داینامیک استفاده کرد. با فرض این که دلیل بهتری برای استفاده نکردن از این روشها داشتی در ادامه توضیح میدم که چه نکاتی رو باید رعایت کنید و نقشه سایت باید چطور باشه. فایل نقشه سایتی که در دایرکتوری ذخیره شده است، تنها میتواند آدرسهایی را نشان دهد که در آن دایرکتوری یا زیر دایرکتوریهای آن ذخیره شدهاند.
از آنجا که نقشههای سایت XML آسانتر هستند و به طور معمول به درک کمتری در دنیای بازاریابی نیاز دارند ابتدا به توضیح اینها میپردازیم. XML مخفف Extensible Markup Language یا زبان نشانهگذاری قابل توسعه میباشد. XML به طور معمول برای لیستهای URLها و اطلاعات مرتبط با آنها استفاده میشود. اگر به حوزه سئو سایت و وبمستری علاقه مند باشید و یا در این حوزه فعال باشید، حتما اصطلاح سایت مپ یا نقشه سایت به گوشتان خورده است. نقشه سایت XML یک لیست ساختار یافته از تمام صفحات یک وب سایت است که توسط موتورهای جستجو قابل خزیدن است. نقشه سایت XML برای مشاهده توسط کاربران در نظر گرفته نشده است؛ زیرا در قالبی قابل خواندن توسط ماشین نوشته شده است.
- توجه داشته باشید که Sitemap index files تنها سایت مپ های موجود در یک سایت را می تواند درون خود جای دهد.
- پیشنهاد گوگل استفاده از نقشه سایت و RSS/Atom feeds در کنار هم است.
- آدرس هایی که در دایرکتوری های والد، موازی و Subdomain موجود هستند یا دایرکتوری هایی که از پروتکل متفاوت استفاده می کنند مرجع معتبر نیستند.
- بقیه تگها در داخل این تگ قرار میگیرد.الزامیدر این تگ آدرس دقیق صفحات سایت قرار میگیرد.
- سایت شما واقعاً بزرگ است و ممکن است خزندههای Google از خزیدن در برخی از صفحات به روز شده شما غافل شوند.
- اما وقتی که به کنسول گوگل نگاه می کنید ، 2000 صفحه میبینید .
بعد از دو هفته دوباره به بالا آوردن سایت کردم و الان از ۲۷۴ صفحه ای که url ها در سایت مپ محصولات هست ۳۰ تای اون رو شناخته و بقیه رو ایندکس نکرده و این برای من جای سوال هست. که چرا اون url ها رو نشناخته , بصورت دستی هم url صفحه رو وارد می کنم ولی میگه در sitemap نیست. در جایی که وجود داره و لینک رو هم دستی در مرورگر وارد می کنم محصول نماش میده. اگر از ابزارهای درست کردن فایل نقشه سایت استفاده کنید، یک گزینه یا تیکی برای ساخت نقشه سایت مخصوص موبایل داره که اون رو بزنی بقیه کارها خودکار انجام میشه. برای انجام این کار وارد اکانت سرچ کنسول سایتتان شوید، از منوی سمت چپ گزینه سایت مپ را انتخاب کنید.
سئو سایت خودرو
اما زمانی موفق به انجام این کار می شویم که سایت و محتوای تولید شده بر روی موتور جستجوی گوگل نمایش داده شود و قابل خواندن باشد. موتورهای جستجو به آسانی می توانند نقشه سایت را پیدا کنند. هر زمانی که محتوای جدیدی در سایت منتشر کنید، پینگ به موتورهای جستجو ارسال می شود تا موتورهای جستجو از تغییرات در نقشه سایت مطلع شوند. اگر از افزونه yoast استفاده نمی کنید، این روش برایتان مناسب تر است. در صورتی که شما سایت مپ سایتتان را ایجاد کنید و آن را به گوگل معرفی کنید، می توانید سئو سایتتان را تا حد زیادی بهبود دهید.
گزارش سئوی سال 2022؛ مروری بر وضعیت سئو در سالی که گذشت
البته دقت داشته باشید که دو مورد دیگر ممکن است توسط گوگل نادیده گرفته شوند. برای این کار درخواست GET را در مرورگر خود یا خط فرمان به این آدرس ارسال کرده و URL کامل نقشه سایت را مشخص کنید. سپس در پایین همان صفحه مانند تصویر زیر در بخش Submitted sitemaps نقشه سایت ثبت شده خود را مشاهده خواهید کرد.
چگونه برای سایت خود یک سایت مپ ایجاد کنیم؟
در این مقاله به طور کامل به مبحث بسیار مهم سایت مپ چیست (sitemap چیست) پرداختیم و اهمیت سایت مپ در سئو سایت را توضیح دادیم. همینطور سعی شد تا به تمامی سؤالات موجود در ذهن شما عزیزان پاسخ داده شود. اما اگر هنوز هم سؤالی در این مورد برای شما وجود دارد، میتوانید در قسمت کامنت ها آن را منتشر کرده و تا کمتر از 24 ساعت جواب کارشناسانه سؤال خود را دریافت کنید. ببینید علاوه مجله خبری سئو بر استفاده از ابزار آنلاین xml-sitemaps، در سایت های جوملایی شما میتوانید از افزونه های مخصوص استفاده کنید. این افزونه ها دقیقا مشابه افزونه های وردپرسی روی سایت شما نصب میشوند و به طور خودکار نقشه سایت را برای تان میسازند. به این ترتیب بدون نیاز به زحمت اضافه صاحب نقشه سایت خودکاری میشوید که خودش هم بروزرسانی شده و نیاز نیست صفحات جدید را به آن اضافه کنید.