مدیریت این ابزار تنها برای نسخه https ضروری بوده و فایل نقشه سایت نیز تنها در این پنل به گوگل معرفی میشود. بخش زیادی از اطلاعات و مثالهای ارائهشده در این مقاله از کارگاه آموزش گوگل سرچ کنسول آکادمی وبسیما جمعآوری شده است. پیشنهاد میکنیم با مراجعه به صفحه کارگاه و تهیه ویدیو به صورت کامل با نقشه سایت آشنا شوید. در کارگاه سرچ کنسول مثالهای متعددی برای درک بهتر نقشه سایت بررسی میشود.
دسته بندی های نقشه سایت
البته Excluded items نیز وجود دارد که شما را قادر می سازد تا دسته بندی را از نقشه حذف کنید. در کل این کار می تواند در سئو سایت فروشگاهی شما تاثیر زیادی داشته باشد. سایت مپ، همان نقشه سایت است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا صفحات سایت شما را شناسایی کنند و آن ها را ایندکس کنند.
فرمت متن یا TXT
وقتی بحث رنکینگ و رتبهبندی پیش میآید کیفیت کلی سایت یک فاکتور کلیدی است. پس باید صفحات باکیفیت خود را تعیین کنید و برخی صفحات را درجهی اولویت پایینتری قرار دهید. اگر تنها در جایی یک موتور جستجو با یک URL دارای نقشه سایت XML رو به رو شود بسیار بعید است که URL رتبه بگیرد.
- هنگامی که به حساب سرچ کنسول خود وارد شدید و وب سایت خود را انتخاب کردید، باید به «sitemap» بروید که در منوی سمت چپ قرار دارد.
- البته این افزونه به صورت پیش فرض از تعداد نظرات برای اولویت پست ها استفاده می کند.
- البته کارکرد این ویژگی همیشه یکی از موارد اختلاف نظر بین سئوکاران بوده است.
- همچنین برای دیدن نقشه سایت و کپی لینک آن روی مشاهده نقشه سایت کلیک کنید و در آخر روی دکمه ذخیره تغییرات کلیک نمایید.
- چرا؟ برای آنکه محتوای آن به صورت مداوم در حال تغییر است.
اگر از افزونه استفاده می کنید، به احتمال زیاد آدرس سایت مپ domain.com/sitemap.xml است. اگر این کار را به صورت دستی انجام می دهید، نام نقشه سایت خود را sitemap.xml قرار دهید و سپس در پوشه اصلی وب سایت خود بارگذاری کنید. سپس باید بتوانید به نقشه سایت در domain.com/sitemap.xml دسترسی داشته باشید. یک خوبی بزرگی که استفاده از Yoast برای ساخت سایت مپ دارد این است که این نقشه داینامیک است، یعنی نقشه سایت شما به طور اتوماتیک با اضافه شدن صفحات جدید آپدیت میشود. اگر از یوست استفاده نمیکنید، افزونههای دیگری هم مثل Google XML Sitemaps که برای ایجاد سایت مپ به شما کمک میکند.
همانطور که در بالا توضیح داده شد، در گوگل وب مستر نحوه ایجاد یک سایت مپ شرح داده شده است. موتورهای جستجو و خزندههای دیگری هستند که تنها از نقشه سایت XML استفاده میکنند. برای سئو، یک نقشه سایت XML یک احضاری برای خزنده URLهای لیست شده است. این یک راه درخواست موتورهای جستجو برای بررسی سایت و ایندکس صفحات لیست شده میباشد. اگر از کاربران وردپرس هستید، احتمالا افزونه Yoast SEO را تاکنون در آن نصب کرده اید. این افزونه رایگان دارای قابلیت تولید نقشه سایت داینامیک است.
مشکل از اینجا شروع می شود که به دلیل درهم ریختگی آدرس ها در هر یک از نقشه های سایت، نمی توانیم به بخش دارای مشکل پی ببریم. در عوض نام گذاری نقشه های سایت بر اساس آدرس های موجود در آن، می تواند به ما در این کار کمک زیادی کند. مجله خبری سئو مشکل از اینجا شروع می شود که همزمان با حذف صفحات یا ویرایش آنها، نقشه سایت بروزرسانی نمی شود. بنابریان اگر می خواهید همزمان با هر تغییر در وب سایت نقشه سایت را بروزرسانی کنید، دیگر نقشه سایت استاتیک به کار شما نخواهد آمد.
تلاش زیادی برای تولید محتوای عالی و صرف وقت برای اطمینان از خزیدن و نمایهسازی تمام این مطالب عالی وجود دارد و این اطمینان را میدهد که واقعاً ارزش این را دارید که دیده شوید. وقتی یک وبسایت در یک صفحه نتایج موتور جستجو در رتبه بالا قرار بگیرد، وبسایت برای تعداد بیشتری از کاربران اینترنت قابلمشاهده خواهد بود، بنابراین میزان مراجعه به وبسایت را افزایش میدهد. درمجموع، این کار برای سازنده وبسایت و هم برای کاربر مفید است. سایت مپ HTML نمایشی تصویری از ساختار سایت یک وبسایت است؛ مانند یک سایت مپ XML، همه مهمترین صفحات یک وبسایت را لیست میکند اما به روشی دوستانهتر برای انسان است. وقتی یک وبسایت هزاران صفحه دارد، مهم است که مشخص کنید Google ابتدا چه صفحاتی را باید خزش کند.
نقشه سایت گوگل نیوز خود را با مقالات جدید به روزرسانی کنید. فقط نشانیهای اینترنتی مقالاتی را که در دو روز گذشته در سایت منتشر شدهاند را درج کنید. هنگامی که مقالهها بیش از دو روز قدیمیتر شدند، آن URLها را از نقشه سایت News حذف کرده و یا را از URLهای قدیمیتر حذف کنید. مقالات برای یک دوره عادی 30 روزه در فهرست باقی خواهند ماند. نقشههای سایت فردی (یکی برای هر سایت) که همه در یک مکان قرار دارند.
شما مطمئن خواهید شد که گوگل سایت و صفحات شما را پیدا میکند و همچنین کاربران صفحات شما را پیدا خواهند کرد. بنابراین داشتن هر دو نقشه سایت بهترین راه برای داشتن وبسایتی کاربر پسند و مؤثر در رتبه بندی آن میباشد. نقشه سایت برای یافتن صفحات سایت توسط موتور جستجو و سئو سایت نقش حیاتی دارد. همانطور که گفته شد سایت مپ از زبانی به نام XML استفاده می کند. زبان XML بسیار شبیه به HTML است و یک زبان برنامه نویسی مانند ASP یا PHP براحتی میتواند مطابق استاندارد برای شما یک فایل XML ایجاد کند.
اگر صفحه را از نقشه سایت خود حذف می کنید ، ممکن است بخواهید پیوندهای داخلی وب سایت خود را که به صفحه خطای 401 نشان می دهد ، پیدا کرده و حذف کنید. برای این کار می توانید از یک خزنده مانند Screaming Frog یا Xenu استفاده کنید. همانطور که گفتیم، موتورهای جستجو، از نقشه سایت استفاده می کنند، تا بتوانند تمام صفحات وب سایت را پیدا کنند. همانطور که مشاهده می کنید، این افزونه یک سری اطلاعات را در رابطه با وضعیت سایت شما در اختیارتان قرار می دهد.