همچنین نحوه معرفی نقشه سایت به گوگل وب مستر تولز را مطرح می کنیم … به یاد داشته باشید گوگا از سایت مپ فقط برای شناسایی صفحات مهم سایت استفاده می کند. عدم ثبت یک url در نقشه سایت لزوما به این معنی نیست که گوگل آن ها را ایندکس نمی کند. با استفاده از نقشه سایت می توانید بودجه خزش سایت خود را مدیریت کنید. اگر وبسایت شما از Google News یا سایر محتوای رسانهای غنی در موتورهای جستجو استفاده میکند، اطلاعات اضافی موجود در نقشه سایت شما میتواند برای بهبود محتوای شما استفاده شود.
در این صورت شما به فایل ایندکس سایت مپ خودتان نیاز خواهید داشت. به صورت خلاصه تر یعنی فایل مرتبط به هر سایت مپ، باید در فایل ایندکس لیست شود و پس از آن مورد استفاده قرار گیرد. اگر از yoast و rank math استفاده میکنید نیازی به افزونههای جانبی برای نقشه سایت نخواهید داشت. ولی در صورتی که افزونه google xml sitemaps را استفاده کردید حتما نقشه سایت yoast یا rank math را غیرفعال کنید. رباتهای گوگل به صورت مستمر و دورهای نقشه سایت را بررسی میکنند.
- گوگل سرچ کنسول بیشتر مشکلات مربوط به نقشه سایت را به شما اعلام میکند.
- نقشههای سایت مفیدند اگر شما دارای سایتی با محتوای پویا هستید، همچنین دارای سایتی جدید و اینکه زیاد به آن لینک نشده و یا حاوی مقدار زیادی محتوای آرشیو شده است که به خوبی لینک نشده است.
- در حقیقت، وب سایت های وردپرسی که قبلاً از Yoast SEO استفاده می کردند، می توانند نقشه های سایت XML را مستقیماً در این افزونه فعال کنند.
- اگر حجم نقشه سایت XML شما به بیش از ماکسیمم مقدار برسد، بایستی آن را به چند قسمت تقسیم نمایید.
از طرف دیگر سایتهای تندمحتوا مثل سایتهای خبری یا فروشگاههای بزرگ به صورت روزانه اقدام به ساخت صفحات جدید و انتشار محتوای ارزشمند میکنند. از تمام فضاهای موجود در هر سایت مپ استفاده کنید تا وبسایت شما در هنگام تلاش برای بهینهسازی آن عقب نماند. ازآنجاکه صفحات وب بر اساس ارتباط محتوای آنها با کلمات کلیدی خاص رتبهبندی شدهاند، سئو قبل از HTML کمی مشکل بود. این اطمینان حاصل میکند که هر صفحه اندکی پس از ارسال آن خزیده میشود، بهجای اینکه منتظر باشید Google سایت مپ شما را پیدا کند و هرگونه برچسب صفحه را مشاهده کند. با استفاده از ابزار Search Console Google، میتوانید سایت مپ خود را مستقیماً به Google ارسال کنید و میداند که بعدازاین لیست صفحات باید خزیده شود. برای این کار به آدرس SEO » XML Sitemaps بروید و XML sitemap functionality را در حالت enable قرار دهید تا عملگر نقشه سایت XML فعال شود.
نقشه سایت HTML چیست؟
در واقع با استفاده از این فایل میتوان خزندگان گوگل را بهتر راهنمایی کرد تا به صورت اصولی و کامل بتوانند صفحات را آنالیز و بررسی کنند. در این فایل تمام صفحات و محتوای مهم موجود در وب سایت به طور کامل ذکر شدند و خزندگان گوگل از این طریق میتوانند تشخیص دهند که اولویتهای شما چیست بر اساس آن صفحات مختلف سایت را ایندکس میکنند. همچنین در شرایطی که صفحاتی از وب سایت خود را آپدیت میکنید باید آنها را در سایت مپ قرار دهید تا گوگل متوجه شود که تغییراتی بر روی آنها اعمال شده و به همین واسطه دوباره صفحات را آنالیز کند.
آکادمی آموزشی نوین
نکته اصلی در استفاده از این روش و روشهای مشابه برای ایجاد نقشه سایت این است که در صورت اضافه شدن صفحات جدید شما بایستی مجددا نقشه سایت را بسازید تا محتوای جدید نیز درون نقشه سایت نمایش داده شود. در واقع مزیت اصلی وردپرس و افزونههای سئو وردپرس در این است که این ابزارها با اضافه شدن محتوای جدید بصورت خودکار نقشه سایت شما را مجله خبری سئو بروز میکنند. با توجه به نوع سیستم مدیریت محتوا سایت خود میتوانید پلاگین های رایگان و غیر رایگان بسیاری بیابید که بسادگی یک نقشه سایت ایجاد می کنند. تعداد این پلاگین ها بقدری است که نامبردن آنها خود چندین و چند صفحه خواهد شد. از مزایایی این روش داینامیک بودن سایت مپ و عدم نیاز به دانلود مداوم یک نسخه جدید از نقشه سایت است.
بنابراین وبمسترها میتوانند از این موارد در سایت مپ خود به راحتی استفاده کنند. بعنوان مثال برای سایت زیر در نقشه سایت محصولات یک سایت فروشگاهی سه عدد از محصولات Exclude شده اند و توسط گوگل فهرست نشدهاند. با بررسی ادرس صفحات مشخص شد که این صفحات در بین محصولاتی هستند که تولیدشان متوقف شده است و برای ما دیگر اهمیتی ندارد که توسط گوگل فهرست شوند. برخی از سرویسهای مدیریت محتوا میتوانند بطور نقشه سایت تولید کنند. این نقشهها هرگاه که یک صفحه یا نوشته به سایتتان افزوده یا از آن حذف میشود، بهروزرسانی میشوند. اگر CMS شما به صورت پیشفرض این کار را نمیکند، معمولا افزونههایی هستند که نقشه سایتتان را برایتان ایجاد میکنند.
اگر از سایت وردپرسی استفاده میکنید، خیلی راحت میتوانید با افزونه Yoast SEO و با زدن یک دکمه برای سایت خود سایت مپ بسازید! فقط کافی است به قسمت سئو داشبورد سایتتان بروید، ار منوی بالا گزینه قابلیتها را انتخاب کنید؛ بعد گزینه نقشههای xml سایت را در حالت فعال قرار دهید. اختیاریتاریخ آخرین به روزرسانی صفحه مورد نظر است که به شکل YYYY-MM-DD نوشته میشود.اختیاریاین تگ مشخص میکند که هر چند وقت یکبار این صفحه تغییر میکند. این مقدار یکسری اطلاعات کلی را برای موتورهای جستجو فراهم میکند که ممکن است با تعداد دفعات بررسی خزندههای گوگل ارتباط نداشته باشد. در مقابل این نوع Sitemap یک نوع نقشه سایت دیگر نیز وجود دارد که مبتنی بر HTML است و در آن لیستی از مهم ترین فایل های موجود در سایت قرار دارد.