نقشههای سایت XML توسط محبوبترین موتورهای جستجو شناخته میشوند و امکان ارسال یک فایل را فراهم میکنند؛ و در صورت ایجاد تغییراتی در وبسایت، پرونده بهسادگی در صورت لزوم بهروز میشود. این کار باعث میشود تا بتوانید بدون دردسر زیاد محتوای موجود در وبسایت را بهبود ببخشید؛ و هنگامیکه از یک ژنراتور نقشه سایت استفاده میکنید، این کار حتی راحتتر میشود. اگر همه صفحات شما به درستی پیوند داده شده باشند، خزنده های موتورهای جستجو معمولا می توانند تمام صفحات شما را بدون نقشه سایت کشف کنند. خزنده های موتورهای جستجو هر بار که از وب سایت شما بازدید می کنند، تک تک صفحات وب سایت شما را نمی خزند.
می توانید ساختار درختی یک سایت مپ را در نسخه HTML بصورت گرافیکی پیاده کنید. با کمک کتابخانه های جاوا اسکریپت این ساختار درختی میتواند از جذابیت های گرافیکی بیشتری نیز استفاده کند. به یاد داشته باشید که کاربران برای دسترسی به تمام سایت وارد صفحه نقشه سایت میشوند. بنابراین هنگام حذف یک صفحه و یا یک دسته بندی خاص، از سایت مپ مطمئن باشید که آن صفحه یا دسته بندی مورد نظر کاربران نباشد. برخی سایت ها در سایت مپ نسخه HTML صفحاتی را که از منو قابل دسترس هستند را از نقشه سایت حذف می کنند مثلا دسته بندی هایی مانند مقالات ، اخبار و غیره را از سایت مپ حذف می کنند. این سایت ها گمان می کنند که کاربران اگر بخواهند وارد این دسته بندی ها شوند، از گزینه های مربوطه در منو براحتی می توانند وارد این صفحات شوند.
کاربران این فرمت را بسیار ترجیح می دهند زیرا این نوع نقشه به وب گردی بسیار کمک می کند. در دنیای آنلاین در حال حاضر میلیون ها وب سایت با یکدیگر برای بدست آوردن رتبه های بالای رنکینگ نتایج جستجو در حال رقابت هستند و همه ی آنها قصد دارند ترافیک جذب کنند. سایت هایی که محتواهای آرشیوی زیادی دارند که در حال حاضر این آرشیو به خوبی با صفحات فعال سایت لینک نیستند. نقشه سایت فعلی خود را با URLهای مقاله جدید خود به روز کنید و با هر به روزرسانی نقشه جدیدی ایجاد نکنید. خط زیر را در هر بخشی از فایل robots.txt خود وارد کرده و مسیر نقشه خود را مشخص کنید. برای نقشههای سایت با کمتر از 100 URL، میتوانید به صورت دستی یک نقشه ایجاد کنید.
و دیگر نیازی نیست که خزنده به خود زحمت بدهد که این برای رتبه گرفتن یک سایت هم میتواند بسیار مفید باشد. نقشه سایت یک راه آسان برای مدیران وب است که میتوانند موتورهای جستجو را در مورد صفحات موجود در سایتهای خود که برای خزیدن در دسترس هستند، آگاه کنند. داشتن چند نقشه ی سایت یک حس سلسله مراتبی به موتورهای جستجو از سایت خواهد داد و به این ترتیب بهترین محتواهای سایتتان به راحتی در موتور جستجو در دسترس قرار خواهد گرفت.
فرمت فایل نقشه سایت و انواع آن
در طرف مقابل، sitemap برای خزیدن و فهرست بندی وبسایت از ضروریات است تا محتوای موجود در آن بتواند در نتایج جستجو رتبهبندی شود. این به کاربر در پیمایش و درک وبسایت شما کمک میکند، اما همچنین به برقراری ارتباط با موتورهای جستجو کمک میکند. موتور جستجو از دادههای نقشه سایت واقع در یک مکان خاص استفاده خواهد کرد. این مهم است زیرا به معنای واقعی کلمه میلیونها وبسایت برای غربالگری وجود دارد و با ایجاد یک نقشه سایت XML، به وبسایت خود کمک زیادی میتوانید بکنید. یکی از بهترین افزونه های ساخت نقشه سایت یا sitemap در وردپرس افزونه Yoast SEO میباشد.
سایت مپ شامل چه صفحاتی نباید باشد؟
مثلا من یک مطلب تازه ای در سایت قرار می دهم و سریع fetch می کنم . در نهایت باید از طریق گوگل وبمستر sitemapها رو به گوگل شناسایی کنی. این مقاله به کوشش رامین محمودی، صفیه منتظری، حسین بابائی، مینا شهانی و دیگر اعضای مجله خبری سئو تیم نوین تولید شده است. تکتک ما امیدواریم که با تلاش خود، تاثیری هر چند کوچک در بهبود کیفیت وب فارسی داشته باشیم. اگر هیچ فایلی از قبل در این قسمت وجود ندارد، آدرس فایل خود را بگذارید و دکمه Submit را بزنید.
- در ابتدا شما باید نرم افزار FTP ی مثل FileZilla نصب کنید.
- کافیست پس از نصب آن به تنظیمات آن رفته و وارد تب ویژگی ها شوید.
- اگر میخواهید رتبهبندی وبسایتهای شما بهتر باشد و تجربه بهینه و رضایت بخشی به کاربران خود بدهید، همچنین میتوانید نقشه سایت را در وبسایت خود قرار دهید.
- برای این کار می توانید از یک خزنده مانند Screaming Frog یا Xenu استفاده کنید.